logo transparent
logo transparent
logo transparent
logo transparent
logo transparent
logo transparent
logo transparent
logo transparent
logo transparent
logo transparent
logo transparent

240219 De Innovatie Coöperatie

 

Op woensdagavond 28 februari organiseert De Innovatie Coöperatie in Voorst het Agro Innovatie Event 2024. Ondernemers uit onze regio delen hier hun ideeën over en ervaringen met innovatie en toekomstbestendige bedrijfsmodellen. Wilt u zich ook laten inspireren of heeft u zelf vernieuwende ideeën voor de sector, dan kunt u zich via de website aanmelden. Meer informatie over de avond vindt u in deze flyer.

kruidenrijke akker 7Boeren die in het werkgebied van BoerenNatuur Veluwe met een bedrijfsnatuurplan werken, hebben hun gezamenlijke oppervlakte aan agrarisch natuurbeheer verdrievoudigd. Dat blijkt uit kwartaalcijfers van Platform Natuurinclusieve Landbouw. In het kader van het project Natuurinclusieve Landbouw stelde BoerenNatuur Veluwe de afgelopen twee jaar voor 145 boeren een bedrijfsnatuurplan op. Driekwart van hen sloot een nieuw beheercontract af voor agrarisch natuurbeheer of ging over tot uitbreiding. Met de extra hectares aan botanische hooiland, kuidenrijke en wintervoedselakkers, struweelhagen en poelen leveren de boeren een belangrijke bijdrage aan de biodiversiteit in het Gelders landschap.  

Vóór de zomer van 2024 wil BoerenNatuur Veluwe 160 bedrijfsnatuurplannen gereed hebben. Naast de plannen voor natuurinclusief boeren zijn dat ook plannen met een ander doel, zoals het optimaliseren van de kringloop of het verbeteren van bodem- en waterbeheer. Wilt u ook een natuurplan op maat voor uw bedrijf? Stuurt u dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Weidevogelstartdag vrijwilligers met bamboestokkenOp zaterdag 3 februari 2024 vormde sportcomplex Papendal de achtergrondlocatie voor de start van het weidevogelseizoen. Een recordaantal van 150 weidevrijwilligers had zich aangemeld om het evenement bij te wonen. De dag werd geopend door de gedeputeerde van de provincie Gelderland, Harold Zoet. Daarna volgden in een goed georganiseerde setting verschillende presentaties en lezingen. Annette den Hollander nam, als aanspreekpunt voor de weidevogelvrijwilligers, de aanwezigen mee in de resultaten van het weidevogelseizoen van vorig jaar. Met 624 getelde broedparen van de grutto waarvan 68 procent eind mei, begin juni nog kuikens in het veld had lopen, gaat het de goede kant op, concludeerde zij, "maar er is meer aandacht nodig." Lees verder

Annette den HollanderVrijwilligers beschermen en monitoren de weidevogels op het boerenland. Op basis van de gegevens die zij verzamelen wordt bepaald op welke percelen het agrarisch natuurbeheer voor de weidevogels het beste kan komen. En nog belangrijker: wat de resultaten zijn! Hebben de genomen maatregelen door de boeren (in de vorm van agrarisch natuurbeheer) het gewenste effect op vogels als grutto en kievit? Maak kennis met Annette den Hollander